Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Δροσιά, ενώ στην Πάτρα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, υπάρχει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων στις μικρές εστίες που είναι διάσπαρτες σε όλη αυτή τη μεγάλη έκταση που κάηκε.

Σύμφωνα με το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά της Δροσιάς υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης αφού οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε δασική έκταση, ενώ από το πρωί δύο αεροσκάφη έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις τους με νερό.

Στην περιοχή εκκενώθηκαν περισσότεροι από δέκα οικισμοί, καθώς η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, με τις φλόγες να απειλούν στάβλους, αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες.

Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν οι οικισμοί  Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Στην Πάτρα όπου η φωτιά είχε περιοριστεί και στα τρία βασικά μέτωπα της (Ελεκίστρα, Καριές και Ριγανόκαμπο) από το απόγευμα της Τετάρτης, υπάρχουν ακόμα αρκετές μικρές εστίες και ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις που ελέγχουν την κατάσταση και κοιτάζουν να μην ξεφύγει κάποια από τις εστίες, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα αφού σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δεκάδες κατοικίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και το έμψυχο δυναμικό της βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ενώ το θετικό για να κυλήσει πιο ομαλά η μέρα είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.