Νεότερη ενημέρωση: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ελεκίστρα Πατρών. Στα σημεία της φωτιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για το φόβο των αναζωπυρώσεων που είναι συνεχείς.

Πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελικίστρα Αχαΐας, επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ.

Λίγο πριν τις 6 κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την ορμή της πυρκαγιάς που είχε φτάσει στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Παράλληλα, ακόμα είναι άγνωστο για το αν έχουν καεί σπίτια στην περιοχή του Σουλίου που ήταν η πρώτη που εκκενώθηκε.  Ο απολογισμός των υλικών ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα με κομμένο τένοντα στο χέρι, τραύμα που οφείλεται στην προσπάθεια συνδρομής κατάσβεσης.


Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα