Νεότερη ενημέρωση: Τρία είναι αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς. Ένα στην Καρυά, ένα στον Ριγανόκαμπο και ένα μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τρία άτομα διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε να γίνει εκκένωση σπιτιών κοντά στον καταυλισμό και στο κλαμπ του τένις στην Εγλυκάδα, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων.Το Τenis Club στην Εγλυκάδα έχει γίνει επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρίσκονται μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Παρούσα η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους στην περιοχή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Νεότερη ενημέρωση - Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο. Φωτιά και στον καταυλισμό των ρομά οι οποίοι είναι σε κατάσταση πανικού και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τους κουβάδες στα χέρια φωνάζοντας καιγόμαστε, ενώ κάποιοι κάτοικοι στο Σούλι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι. Η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την περιμετρική οδό της Πάτρας. Γυρίζουν πίσω τους οδηγούς. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει στο δρόμο. Ειδικότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψη της κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού.

Στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στις περιοχές Ελεκίστρα και Σούλι, βρίσκεται από την αρχή της εκδήλωσής της ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες συντονίζουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο, που έχουν ριχθεί με μηχανήματα στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 


Πάτρα | Kάηκαν σπίτια στην Ελεκίστρα - Δείτε τις πρώτες εικόνες


Αχαΐα | Σε πύρινο κλοιό η Πάτρα - Μέχρι την Περιμετρική οι φλόγες



Έκτακτη Επικαιρότητα | 28.07.2021


Εναέρια μέσα επιχειρούν στην Ελεκίστρα



Πύρινες γλώσσες στην Ελεκίστρα