Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το αεροδρόμιο του Αράξου σχετικά με την επιβατική κίνηση του κρατικού αερολιμένα που τροφοδοτεί σε μεγάλο ποσοστό τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργο Γκουβίτσα, φτάνοντας πλέον στα τέλη του Ιουλίου και βαδίζοντας προς τον Αύγουστο, η κίνηση έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.  

Ο κ. Γκουβίτσας στην ανάρτηση του κάνει λόγο για τετραπλασιασμό της επιβατικής κίνησης, κάτι που αφήνει αρκετές ελπίδες για τη συνέχεια της τουριστικής σεζόν που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα κρατήσει μόνο τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας σε περίπτωση που όλα πάνε καλά στις αρχές Οκτωβρίου.

Ήδη στο αεροδρόμιο του Αράξου έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες (από τις 24 Ιουλίου), ενώ συνεχίζεται κανονικά η ροή της τουριστικής κίνησης από την Γερμανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής.

Όμως την ίδια στιγμή που η τουριστική κίνηση αυξάνεται στο αεροδρόμιο του Αράξου, η κεντρική αυτή πύλη εισόδου, παραμένει χωρίς γιατρούς και ειδικό κλιμάκιο για να κάνει ελέγχους.

Όσοι έρχονται στην Δυτική Ελλάδα από το αεροδρόμιο μπαίνουν χωρίς τους κατάλληλους ελέγχους που ορίζει το πρωτόκολλο ανάλογα με την χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους διασποράς.

Παρά τις δεσμεύσεις που έχει λάβει ο κ. Γκουβίτσας από τους αρμόδιους για την άμεση λύση του θέματος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι στον ορίζοντα.


Παρέμβαση Καρπέτα προς περιφερειακή αρχή

Το θέμα κρίνοντας από την ανάρτηση που έκανε στα social media ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κωνσταντίνος Καρπέτας, αναμένεται να απασχολήσει και την περιφέρεια.

Στην ανάρτηση του ο κ. Καπράλος αναφέρει τα εξής προτείνοντας στην περιφερειακή αρχή να παρέμβει για το ζήτημα. «Δύο Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Υγείας-Αχαΐας, μήπως πρέπει να συντονιστούν και να επιλύσουν το θέμα της απουσίας υποχρεωτικών ελέγχων rapid test στους αφιχθέντες  επιβάτες στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αράξου;

Έρχονται πτήσεις από τη Ρωσία και απουσιάζουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών». Μένει να δούμε αν η πρόταση του έχει κάποια ανταπόκριση. Θυμίζουμε ότι οι γιατροί που υπήρχαν την περασμένη καλοκαιρινή σεζόν στον Άραξο ήταν από την πολεμική αεροπορία και από τότε που έχουν πάει στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι, οι θέσεις που κάλυπταν παραμένουν κενές.