Είναι πολλές φορές που το timing παίζει τον δικό του και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Το παράδειγμα της γέφυρας της Καλόγριας είναι το πλέον χαρακτηριστικό. Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής φωνάζουν εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια για την κατάσταση που υπάρχει με το γεφυράκι στην Καλόγρια.

Χωρίς το γεφυράκι αυτό ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας, τα οχήματα θα πρέπει να πάνε από άλλο δρόμο (δια μέσω Αράξου) και κατά συνέπεια υπάρχει σοβαρό θέμα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Το πρόβλημα ήταν και είναι μεγάλο και είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης τα λεωφορεία δεν περνούσαν από το σημείο, αφήνοντας τους επιβάτες να πάνε με τα πόδια προς την παραλία. Η περιφέρεια άκουσε τα παράπονα τους, είχε πάει σε αυτοψία πριν από ένα χρόνο και είχε ανακοινώσει την υλοποίηση του έργου.

Ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση στις επιχειρήσεις το κλιμάκιο για το έργο πηγαίνοντας σε νέα αυτοψία στις 22 Ιουλίου, αποφασίζει την έναρξη των εργασιών. Πότε όμως;

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, την περίοδο που οι επιχειρήσεις εκεί, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης, περιμένουν να κάνουν κάτι και να ανεβάσουν λίγο τη δουλειά τους στην ήδη ρημαγμένη από την covid τουριστική περίοδο.

Αναβολή της έναρξης του έργου μετά από διαμαρτυρίες

Αποφάσισαν έτσι να ξεκινήσουν τα έργα για το γεφύρι της… Άρτας της Καλόγριας στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η είδηση έφερε αναστάτωση στους επιχειρηματίες της περιοχής που είδαν τις όποιες ελπίδες τους για μία άνοδο της τουριστικής κίνησης να αναχαιτίζονται από το πουθενά.

Διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα σε αναρτήσεις τους στα social media ήταν αρκετά καυστικοί για τους αρμοδίους κάνοντας λόγο για αδιαφορία και για άγνοια. «Κατεβείτε λοιπόν από τον θρόνο σας και κοιτάξτε λίγο πιο κοντά ώστε να βοηθήσετε αυτούς που σας έβαλαν σε αυτόν τον θρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του επιχειρηματίας της περιοχής.

Ευτυχώς οι αρμόδιοι πήραν πίσω, μετά τις διαμαρτυρίες και το ξεσηκωμό που πήγε να γίνει, την αρχική τους απόφαση για να ξεκινήσουν τις εργασίες στο γεφύρι αυτή την χρονική περίοδο, αναβάλλοντας την έναρξη του έργου για τις 10 Σεπτεμβρίου. Όταν δηλαδή η τουριστική περίοδος θα είναι κοντά στη λήξη της. Όμως σίγουρα οι εντυπώσεις για την αρχική απόφαση μένουν…