Νέα ενημέρωση: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην περιοχή της Δροσιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού, κυρίως για προληπτικούς λόγους.  

Μάλιστα στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς ζητήθηκε η συνδρομή του ρωσικού αμφίβιου αεροσκάφους Beriev -200, ενώ ενισχύσεις από αέρος κάνουν 2 κάναντερ από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, 3 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο τύπου ERICKSON. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Από επίγειες δυνάμεις στην μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος  35 πυροσβέστες, με 15 πυροσβεστικά οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. 

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή της Δροσιάς Τριταίας στην Αχαΐα.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, καθώς οι άνεμοι πνέουν στην αντίθετη κατεύθυνση. Στη μάχη για τη κατάσβεση της φωτιάς εκτός από επίγεια μέσα, έχουν μπει και εναέρια.

 Αξίζει να αναφέρουμε ότι για σήμερα Τετάρτη οι περιφερειακές ενότητες της Αχαΐας και Ηλείας είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εξέδωσε η πολιτική προστασία.