Τον δρόμο προς το εδώλιο θα πάρει ένας άνδρας που σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν φιλόζωοι της Πάτρας στην αστυνομία, είχε σφάξει ένα γατάκι στο Νότιο Πάρκο.

Όπως ανέφεραν  οι φιλόζωοι ο άνδρας αυτός εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας να έχει ένα αιχμηρό αντικείμενο στα χέρια του που έμοιαζε με σουγιά. Το άψυχο ζώο που είχε σφάξει βρισκόταν δίπλα του και του περιέφερε, ενώ τα χέρια του ήταν γεμάτα από αίματα.

Αμέσως οι φιλόζωοι κάλεσαν την αστυνομία που τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.  Ο άνδρας με το σουγιά που είναι νεαρός στην ηλικία οδηγήθηκε την επομένη στην Εισαγγελία και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και να δικαστεί για το κακούργημα της δολοφονίας ζώου.

Θυμίζουμε ότι τόσο στο Νότιο Πάρκο, όσο και στην περιοχή της Πλαζ, στο παρελθόν έχουν βρεθεί άψυχα σώματα γατιών που νωρίτερα είχαν σφαχθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι η έρευνα για το ενδεχόμενο ο άνδρας αυτός να βρίσκεται πίσω και από άλλες σφαγές ζώων είναι σε εξέλιξη.

Όμως, σύμφωνα με τους φιλόζωους, υπόθεση είναι αρκετά σημαντική αφού για πρώτη φορά στην Πάτρα, θα βρεθεί στο εδώλιο ένας άνδρας που πιάστηκε επ’ αυτοφώρο, λίγο μετά το έγκλημα.

Ο άνδρας φέρεται να έχει ομολογήσει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα όσα είπε στην αστυνομία, δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό, ικανό για να οδηγήσει στη σύλληψη και στο εδώλιο.

Οι φιλόζωοι πάντως πήραν το άψυχο σώμα του ζώου και το έθαψαν σε σημείο εντός του Νότιου Πάρκου. Να σημειωθεί ότι πριν από αυτό έγινε νεκροψία – νεκροτομή του άτυχου ζώου από φιλόζωο κτηνίατρο.


Το σημείο όπου ο εθελοντές έθαψαν το ζώο