Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, με το ειδικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η 6η ΥΠΕ για το ενδεχόμενο της αύξησης των νοσηλειών να έχει εφαρμοστεί και με τις εργασίες για αυτό τον σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα φέρει μία αναμενόμενη αύξηση των νοσηλειών που όμως δεν θα είναι στον βαθμό του δεύτερου και του τρίτου κύματος, λόγω της προστασίας του εμβολίου από την νοσηρότητα.

Πάντως, σύμφωνα με τον απολογισμό της Δευτέρας οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν 17 στην κλινική covid, εννέα άτομα στην ΜΕΘ και ένα άτομο στην Παιδιατρική.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα οι ασθενείς ήταν 16, χωρίς να υπάρχει κανένα άτομο στη ΜΕΘ. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονται από κορωνοϊό έχει πέσει, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι της ηλικιακής κατηγορίας των 60 με 40.

Επίσης στο σύνολο τους σχεδόν οι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η κατάσταση για την ώρα είναι ελεγχόμενη και στα δύο νοσοκομεία.  

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την ανοικτή κοινότητα, δηλαδή από το πόσο θα τηρήσει ο κόσμος τα μέτρα, δείχνοντας την ανάλογη προσοχή, αλλά και από την εμβολιαστική διαδικασία που θα θωρακίζει τον πληθυσμό από τα βαριά συμπτώματα της covid.