Σε επιφυλακή βρίσκονται στην ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση, που όπως όλα δείχνουν, θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00, μπροστά από το Επισκοπείο της Πάτρας, από φανατικούς πιστούς που εναντιώνονται στο εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκέντρωση αυτή αναμένεται να πάρουν μέρος εκτός από πιστούς που καθοδηγούνται από τοπικές ενορίες που είναι γνωστές για τις θέσεις τους για το εμβόλιο και για τον κορωνοϊό, πιστοί που θα προέρχονται και  από άλλες περιοχές.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι στη συγκέντρωση ενδέχεται να βρεθούν παλαιοημερολογίτες που θεωρούνται από τους πιο φανατικούς κατά της «νέας τάξης πραγμάτων» που όπως λένε φέρνει το εμβόλιο και ο κορωνοϊός, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρχουν εκεί και ακροδεξιά στοιχεία, αφού τέτοιες συγκεντρώσεις έχουν, όπως έχει φανεί, και μία συγκεκριμένη πολιτική προέλευση.

Το σημείο συγκέντρωσης είναι μια φανερή ένδειξη δυσαρέσκειας εκ μέρους των όσων συμμετέχουν στη κινητοποίηση κατά της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τη θέση που έχουν πάρει υπέρ των εμβολίων, σε αντίθεση με άλλες τοπικές εκκλησίες της επικράτειας. 

Η αστυνομία αυτή τη φορά δεν θα αφήσει να πάρουν τα πνεύματα να οξυνθούν και θα είναι έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.  Η κινητοποίηση … δεν έχει διοργανωτή (δεν αναφέρεται τουλάχιστον) και η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει ο “Ορθόδοξος Τύπος” αναφέρει τα εξής:

«Διαμαρτυρία για την κατάφωρα άδικη δίωξη από τα όργανα της διοικούσης Eκκλησίας, των Mητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά. Οι δύο Mητροπολίτες έχουν επανειλημμένα στοχοποιηθεί, καθώς αγωνίζονται σθεναρά από το μετερίζι της Ορθοδόξου πίστεως, ενάντια στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των ντόπιων συνεργατών της».