Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο. Όμως, το κομμένο λεμόνι στο κομοδίνο είναι ό,τι καλύτερο, όταν πρόκειται να κοιμηθείτε.

Στην ακόλουθη λίστα αναφέρονται και οι λόγοι.

Αναλυτικότερα:
Ύπνος, με λεμόνι: Ακολουθούν έξι λόγοι για να κοιμόσαστε, με κομμένο λεμόνι στο κομοδίνο

Στρες και άγχος:
Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που πριν αποκοιμηθεί αντί για προβατάκια μετράει λογαριασμούς ή …κλείνει από τους άλλους «λογαριασμούς» μέσα της. Οι δαίμονες αυτοί ωστόσο μας κρατάνε ξύπνιους και στην τσίτα.

Εδώ έρχεται η μυρωδιά του λεμονιού που κάνει θαύματα. Μελέτες έχουν δείξει πως η μυρωδιά των εσπεριδοειδών και δη του λεμονιού, ηρεμεί, χαλαρώνει και ξεκουράζει τον εγκέφαλο.

Συγκέντρωση:
Η μυρωδιά του λεμονιού βοηθάει και στη συγκέντρωση. Θα αναρωτηθείτε τι να την κάνετε τη συγκέντρωση πριν τον ύπνο; Για όλους εκείνους που πάσχουν από αϋπνίες η συγκέντρωση όχι μόνο χρειάζεται αλλά απαιτείται κιόλας , και το λεμόνι , το φρέσκο κομμένο λεμόνι, κάνει τη δουλειά.

Προβλήματα αναπνοής:
Το κομμένο λεμόνι, θα βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα αναπνοής στον ύπνο, να χαλαρώσουν το διάφραγμα τους και να αναπνεύσουν καλύτερα και πιο καθαρά.

Τέλος στα έντομα:
Γιατί να βάλεις σιτρονέλα που θα έχει μέσα και στοιχειώδη χημικά και να μην κόψεις απλά ένα λεμονάκι μυρωδάτο στη μέση; Το λεμόνι είναι βασικός παράγων στα εντομοαπωθητικά πόσο μάλλον το φρέσκο! Αν βάλετε και μερικά κεφαλάκια γαρίφαλο στη σάρκα του λεμονιού το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό.

Πρωινή ενέργεια:
Είσαι και συ τύπος που δε μπορεί να σηκωθεί εύκολα από το κρεβάτι και αισθάνεται κουρασμένος χωρίς ενέργεια; Τότε είσαι επίσης αυτός που θα χρειαστεί τις φέτες λεμονιού περισσότερο από τον καθένα, στο κομοδίνο του. Η μυρωδιά του λεμονιού θα σου δώσει ενέργεια και όρεξη για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Πίεση:
Και όμως η μυρωδιά του λεμονιού είναι δυνατό να ρίξει την πίεση! Αν λοιπόν αντιμετωπίζεται θέμα με την πίεση σας, πριν πέσετε για ύπνο, μην ξεχάσετε να βάλετε στο κομοδίνο, εκτός από το ξυπνητήρι σας, και το φρεσκοκομμένο λεμόνι σας.