Καταγγελία από Πατρινούς παραθεριστές που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό.  Δεν έμειναν αμέτοχοι, βοήθησαν το θύμα να φύγει μακριά και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός: 

"Στο δάσος του κάτω Σαμικού Ηλείας όπου κατασκηνώναμε γίναμε μάρτυρες περιστατικού έμφυλης βίας και έντονα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Σε απόσταση λίγων μέτρων από τις δικές μας σκηνές διαπιστώσαμε πως ένας άνδρας (43 χρονών) έβριζε με χυδαίο τρόπο την πολύ νεότερη σύντροφό του.

Αυτή ήταν ήρεμη, σχεδόν απαθής και το μόνο που του έλεγε, με μειλίχιο τρόπο, ήταν πως «από χτες με προσβάλεις, δεν μπορώ να το ανεχτώ άλλο». Ο άνδρας συνέχιζε να την βρίζει, με απίστευτους χαρακτηρισμούς, ενώ έβγαινε, προοδευτικά, εκτός εαυτού.

Η κοπέλα τότε πήρε μερικά από τα πράγματά της και επιχείρησε να φύγει. Επειδή βρισκόμασταν στην άκρη τού δάσους και πολύ μακριά από οποιοδήποτε δρόμο, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην έχει τρόπο να φύγει, οι κοπέλες τής παρέας μας προσέγγισαν το κορίτσι και της είπαν πως μπορεί να έρθει (αν θέλει) μαζί μας καθώς και εμείς πάμε στην Πάτρα. Η κοπέλα, ανακουφισμένη, ηρέμησε.

Ενώ όμως πήγε να πάρει και τα υπόλοιπα πράγματά της, ο τύπος την πλησίασε ξανά, την απέσπασε κοντά του και άρχισε να φωνάζει πως «τους κατέστρεψε τις διακοπές!» και πως «θα φύγουν μαζί!». Μετά από λίγο, και ενώ πίστεψε πως δεν τον βλέπουμε, άρχισε πάλι να γίνεται βίαιος και προσβλητικός. Την έβριζε, της πέταγε πράγματα, την έφτυνε, την έσπρωχνε.

Αντιλαμβανόμενοι πως η κατάσταση είχε ξεφύγει και πως η σωματική ακεραιότητα τής κοπέλας διέτρεχε άμεσο κίνδυνο —αφού η όλη συμπεριφορά τού τύπου παρέπεμπε σε παράφρονα— αρχίσαμε να φωνάζουμε. Είπαμε στην κοπέλα να φύγει γρήγορα από δίπλα του, τον ενημερώσαμε πως θα τον καταγγείλουμε άμεσα, πως μεταξύ μας υπάρχει δικηγόρος και πως έχουμε καταγράψει τις πινακίδες του.

Ο τύπος έτρεξε προς το αμάξι του και έφυγε πετώντας μερικά πράγματα στο δρόμο. Η κοπέλα, η οποία είχε υποστεί σοκ, προοδευτικά ηρέμησε και γύρισε πίσω μαζί μας.

Επειδή η τοξική, δολοφονική, αρρενωπότητα είναι καθημερινά γύρω μας και απειλεί τις ζωές και την ελευθερία όλων μας, δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απαθείς. Κάθε πλάσμα που δέχεται την επίθεση του δήθεν δυνατού είναι «εμείς». Κάθε βίαιη, παραβιαστική και σεξιστική συμπεριφορά, θα τσακίζεται". 

Λίνα, Όλγα, Νατάσσα, Σωτήρης

Πηγή: alerta.gr