Στη δίνη του μεταγραφικού σαφαριού βρίσκεται ο Προμηθέας Πατρών και ο Απόλλωνας που θα αγωνιστούν από κοινού ως αντίπαλοι στην ερχόμενη σεζόν της Basket League, στην ανώτερη κατηγορία του μπάσκετ, με την Πάτρα να έχει δύο εκπροσώπους, εκεί που στην αντίστοιχη του ποδοσφαίρου δεν θα έχει κανέναν.

Ο Προμηθέας Πατρών είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Νίκου Ραγκαβόπουλου, το 20χρονου διεθνή που έφυγε από την ΑΕΚ ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής φόργουορντ υπέγραψε νέο τριτές συμβόλαιο με τους «Αχαιούς», στο οποίο μπήκε και NBA out, σε περίπτωση που προκύψει θέμα με ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

O 20χρονος έχτηκε αρκετές προτάσεις από ελληνικές ομάδες, αλλά εκείνος επέλεξε να κάνει αποδεκτή του Προμηθέα και ν΄ αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Λούις Κασιμίρο.  Επίσης, μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί από τον Προμηθέα και η επιστροφή του Νίκου Γκίκα στα γνωστά λημέρια.

Σε ότι αφορά τον Απόλλωνα Πατρών και την ομάδα που κτίζει ο Νίκος Βετούλας ο Πατρινός Νίκος Δίπλαρος που δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του.

Ο Νίκος Δίπλαρος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εσπερο ΑΟΠΑ και τη χρονιά που πέρασε πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό την κατάκτηση του νταμπλ.  Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και μάλιστα έχει στο παλμαρέ του την κατάκτηση δύο Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με την προσθήκη του Νίκου Δίπλαρου ο Απόλλων ισχυροποιεί το ελληνικό του στοιχείο και πλέον ο Νίκος Βετούλας και οι συνεργάτες του στρέφουν την προσοχή τους στην αγορά των ΗΠΑ.