Χορωδίες, φωνητικά και μουσικά σύνολα, «μπερδεύτηκαν» γλυκά  για τρεις ημέρες από τις 23 έως και τις 25 Ιουλίου στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά μέσα από το τραγούδι. Το «Μουσικό Αντάμωμα», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων, έκλεισε το βράδυ της Κυριακής τον φετινό του κύκλο ξυπνώντας θύμισες , προσφέροντας παράλληλα μοναδικά ακούσματα και νότες που «πλημμύρισαν» την πόλη.

Η εμβληματική πλατεία της Πάτρας, μετατράπηκε σε σημεία αναφοράς της ελληνικής χορωδιακής πραγματικότητας,  προσφέροντας μιας άλλης διάστασης παραστάσεις και εμπειρίες, μέσα από την προβολή της μουσικής των φωνητικών συνόλων, στέλνοντας το μήνυμα ότι το τραγούδι είναι δικαίωμα όλων, δείχνοντας παράλληλα πως όταν υπάρχει η βούληση, μπορεί να κινηθεί πέρα και έξω από ανταγωνισμούς, τραγουδώντας και με τη φωνή και με την ψυχή.

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου Πατρέων είναι η συγκεκριμένη ενότητα να γίνει θεσμός, καθώς όπως ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,  « αυτή η ενότητα ήρθε για να μείνει, γεγονός που αποδεικνύεται και από την προσπάθεια που έγινε φέτος για να υλοποιηθεί, καθώς αρχικά  ήταν ενταγμένη σε πανελλαδική ενότητα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, αλλά απεντάχθηκε λόγω των μέτρων».


Στο Μουσικό αντάμωμα συμμετείχαν δέκα χορωδιακά και μουσικά σύνολα με το Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας να κλείνει το βράδυ της Κυριακής τις εκδηλώσεις του τριημέρου, ενώ το Σάββατο 24 Ιουλίου και πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας του ανταμώματος, η δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, παρουσίασε θεατρικό δρώμενο για τον Παναγιώτη Καρατζά. Στο δρώμενο συμμετείχαν οι σπουδαστές του β’ έτους στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Θάνος Τριανταφύλλου, Θάνος Δημόπουλος και Μαριελλένα Σκαρώνη. Την σκηνική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Ζαβουλάκης.

Το κοινό και τις τρεις ημέρες κατέκλυσε τον χώρο που είχε διαμορφωθεί, απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα της ομαδικότητας και το συνεργατικό πνεύμα των χορωδών.

Στο Μουσικό αντάμωμα εμφανίστηκαν κατά σειρά οι χορωδίες και τα φωνητικά σύνολα: Χορωδία «κοινο_τοπία», Χορωδία «Bel cantes» Εγλυκάδας, Το μικτό φωνητικό σύνολο «Coro Avanti” του Ορφέα Πατρών,  η Χορωδία Ενηλίκων «Cantelena», η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου, η Χορωδία Λευκαδίων «Santa Maura», το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ», το Φωνητικό Σύνολο Πάτρας «Vocal”, η «Χορωδία Δωματείου» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και το Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας