Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και το Δρέπανο είναι στα καλύτερα του, με αρκετούς Πατρινούς να καταφτάνουν κάθε απόγευμα στην παραλία που θεωρείται ένα παό τα καλύτερα σποτ της χώρας για kite surf και wind surf.

Η παραλία που λόγω των ανέμων της έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, ειδικότερα στους φανατικούς φίλους των wind water sports, συγκεντρώνει εκτός από Πατρινούς και αρκετούς ακόμα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και γενικότερα όλης της επικράτειας που έρχονται τα Σαββατοκύριακα (κυρίως) στο Δρέπανο για να αυτόν τον σκοπό.

Για να σχίσουν με την σανίδα τους τα κύματα και να δαμάσουν τους ανέμους. Πέρα από τους Έλληνες δεν είναι λίγοι και οι γνωστοί πρωταθλητές από διάφορα μέρη του κόσμου που γνωρίζουν το Δρέπανο και έχουν έρθει για να ζήσουν από κοντά τη ξεχωριστή μαγεία αυτού του σποτ.


Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν φτάσει στο Δρέπανο τουλάχιστον τρεις διάσημοι αθλητές του kite surf, προσφέροντας έτσι με τα κόλπα τους και τις επιδείξεις τους πλούσιο θέαμα σε όσους ήταν εκεί για να τους παρακολουθήσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δρέπανο, ως παραλία, εκτός από φίλους του kite surf και του wind surf, συγκεντρώνει και αρκετούς «εναλλακτικούς» που τους αρέσει το μέρος και πηγαίνουν εκεί, στήνοντας τις σκηνές τους και περνώντας τα βράδια τους, σε ένα άτυπο ανοργάνωτο κάμπινγκ που έχει τη δική του γοητεία.

(H φωτογραφία είναι του Ilia Geo K.)