Στο… αμήν ξαναφτάνουν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και των περιοχών του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας, με την παραβατικότητα που παρατηρείται στις συνοικίες τους.

Με βάση τις μαρτυρίες τους και τις καταγγελίες που καταφτάνουν σε καθημερινή βάση στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης,  η παραβατικότητα αυτή έχει ως πυρήνα της τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Όπως λένε πλέον δεν φοβούνται μόνο να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Φοβούνται να ζήσουν και μέσα σε αυτά αφού οι δράστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να τα παραβιάζουν ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες τους είναι εντός τους.

Μάλιστα, ξέροντας ότι πλέον η παραβατικότητα έχει γίνει ταυτόσημη με την εγκληματικότητα, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες προχωρούν σε χειροδικίες και σε επιθέσεις βίας αν βρουν εμπόδιο για να πετύχουν αυτό που ζητούν, φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους.

Παρόμοια περιστατικά φόνων σε ληστείες είναι καθημερινότητα στο αστυνομικό δελτίο, σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Στην περίπτωση βέβαια των κατοίκων της Εγλυκάδας οι δράστες είναι αρκετές φορές ανήλικα παιδιά που έχουν οργανωθεί σε συμμορίες και κλέβουν ή προχωρούν σε διαρρήξεις, όπου βρουν ευκαιρία.

Τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που έχουν συμβεί στην Εγλυκάδα το τελευταίο διάστημα είναι πολλά. Από κλοπές στον δρόμο, διαρρήξεις σε σπίτια, αλλά και επεισόδια που γίνονται είτε μεταξύ τους, είτε με τους κατοίκους που δεν αντέχουν άλλο αυτό την κατάσταση.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τότε το όλο πράγμα θα ξεφύγει με τους ίδιους να αναγκάζονται να προστατεύσουν της περιουσίες, τα σπίτια τους και τις ζωές τους.

Για αυτό και ζητούν από την αστυνομία να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις περιπολίες της, αλλά και από τους φορείς να κάνουν κάτι σε ότι αφορά τον καταυλισμό που αντί να μικραίνει, μεγαλώνει σε έκταση, σε παράγκες και σε ενοίκους, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος για την ταυτότητα των… εισερχόμενων.

Μάλιστα, κάποιοι από τους ξενόφερτους ένοικους που μένουν για λίγο στις παράγκες του καταυλισμού, είναι ακόμα πιο αδίστακτοι, με τους κατοίκους να υποψιάζονται για περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται στο Ριγανόκαμπο από διάφορες περιοχές και έχουν απασχολήσει με το παρελθόν τους τον ποινικό κώδικα.