ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως – Τεύχος Α΄138/05-08-2021, με την οποία «Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε α) περιοχές NATURA, β) δάση, γ) εθνικούς δρυμούς, δ) αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών», σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο βράδυ 07/08/2021 στην Κοινότητα Καλεντζίου, με τίτλο: «200 Χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας».
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες προέχει η προστασία του περιβάλλοντος και των συνδημοτών μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση "Τα Μαρτυρικά Χωριά υπηρετούν τα ιδεώδη του 1821" στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 28/07/2021 στις 20:30 στην Κοινότητα Ερυμάνθειας αναβάλλεται λόγω της εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κοινότητας Δροσιάς. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή προέχει η προστασία της ζωής των συνδημοτών μας και των περιουσιών τους.

Ενα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Δήμος Ερυμάνθου στα αχνάρια του ‘21» διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής στην ανοικτή πρόσκληση που απευθύνει, αναφέρει πως «ο  πανηγυρικός εορτασμός 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα κινδύνευε να αναγνωστεί ως μία ακόμα Εθνική Επέτειος, αν ήταν απλώς μια πολιτική ενέργεια ή η διεκπεραίωση ενός είδους υποχρέωσης. Δεν είναι και δεν εξελίσσεται ως τέτοια, γιατί το σπουδαίο ορόσημο της απελευθέρωσης της Ελλάδος, μάς κληροδοτήθηκε όχι μόνο από τα γεγονότα αλλά και σιωπηρά, από αίμα σε αίμα και από συνείδηση σε συνείδηση από τους εμπνευστές και τους πρωταγωνιστές του Αγώνα. Με σύγχρονη ορολογία θα λέγαμε ότι καταγράφηκε στη βάση δεδομένων της φυλής μας...

Η 200ετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης συνέπεσε με μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα και όλη η ανθρωπότητα εξακολουθούν να δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα ενάντια στην πανδημία. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται παγκοσμίως ότι κάθε μια μάχη κερδίζεται μόνο αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι!

Μεταξύ των ηρώων, ο τόπος μας, ανέδειξε τον κλέφτη Γιαννιά που στα 45 χρόνια της σύντομης ζωής του, έζησε 45 ζωές.

Η θυσία του, συνιστά ένα κάποιο αξίωμα, τι να κάνουμε με τη δική μας ζωή και τον δικό μας ρόλο. Για την κοινωνία και την πατρίδα μας. Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας».

ΣΤΗΝ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος ξεκινούν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 20.30, στο μαρτυρικό χωριό της Δ.Ε. Τριταίας, Ερυμάνθεια με τίτλο «Τα Μαρτυρικά Χωριά υπηρετούν τα ιδεώδη του 1821».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με την Κοινότητα Ερυμάνθειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί

 Ομιλίες

Δημήτριος Σταθακόπουλος - Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Βασίλης Κυριαζής - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Φωνητικό Σύνολο “SANTA MAURA” Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας (κ. Δήμητρα Αψομώτου)

 Θεατρικό Δρώμενο από την «Ομάδα φίλων Ανοιχτού Θεάτρου Κρήνης» και Χορευτικού Δήμου Πάτρας (Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή)

Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Ερυμάνθειας

Τραγούδι – Κιθάρα: Νίκος Δημακόπουλος.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

-ΔΡΟΣΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2021 ώρα: 20.30

ΓΙΑΝΝΙΑΣ - Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΩΑΣ

-ΛΕΟΝΤΙΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2021 ώρα: 20.30

Θεατρική παράσταση από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ: «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων»

-ΚΑΛΕΝΤΖΙ - ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8/2021 ώρα: 20.30

«200 Χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας»

-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8/2021 ώρα: 20.30

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση»

και ψηφιακή Έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας: Φιλελληνισμός, «Από Αγάπη για την Ελλάδα»

-ΡΑΚΙΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8/2021 ώρα: 10.30

«Μάχη Καυκαριάς» - Η τελευταία μάχη του Αγώνα»

-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/2021 ώρα: 20.30

Τα Νεζερά και η Ι. Μονή Χρυσοποδαρίτισσας στον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821