Σε ετοιμότητα βρίσκονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί από το δεύτερη δεκαήμερο του Ιουλίου και μετά, γνωρίζοντας από την αρχή ότι η αύξηση αυτή θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εδώ και ορισμένες ημέρες έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για μια δεύτερη κλινική σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ έχουν καταρτιστεί οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν, αν υπάρξει κάποια τέτοια ανάγκη.

Για την ώρα τόσο στο ΠΓΝΠ, όσο και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Παρόλα αυτά υπάρχει μία σταθερή αύξηση των νοσηλειών κυρίως στις κλινικές και όχι τόσο τις ΜΕΘ και διασωληνωμένους.

Σχεδόν το σύνολο των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτός φαίνεται ότι είναι ένας γενικότερος κανόνας από τον οποίο δεν ξεφεύγει ούτε η Πάτρα.

Το εμβόλιο, όπως έχουν πει οι ειδικοί, προστατεύει από την νοσηρότητα το ιού και έτσι οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους, ακόμα και να ασθενήσουν από κορωνοϊό δεν θα περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου και πολύ περισσότερο δεν θα δουν τις κλίνες των ΜΕΘ.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από πλευράς νοσηλειών που ισχύει στο τέταρτο κύμα του κορωνοϊού και όλες οι εκτιμήσεις των γιατρών και των στελεχών των νοσοκομείων της Πάτρας λένε ότι ούτε ο Άγιος Ανδρέας, ούτε η Παναγιά Βοήθεια δεν θα ζήσουν τις καταστάσεις αυτές που είχαν περάσει τον περασμένο Μάρτιο.

Παρόλα αυτά ο ιός υπάρχει, προσβάλει ασθενείς και όσο προσβάλει τόσο θα υπάρχουν νοσηλείες, με τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας να πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για χάρη του covid.

Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τα υπόλοιπα περιστατικά ασθενειών, αρρώστων και τραυματιών.