Σε εγρήγορση είναι η τοπική εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, γνωρίζοντας ότι πλέον έχει μπει στο μάτι του αντιεμβολιαστικού κινήματος, μέσα από τη στάση που κράτησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τα εμβόλια.

Ήδη οι αντιεμβολιαστές που εστιάζουν την άρνηση τους στο εμβόλιο σε θρησκευτικούς λόγους ετοιμάζουν συγκέντρωση την Τετάρτη που είναι να γίνει μπροστά από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης, στην κατοικία δηλαδή του Μητροπολίτη Πατρών.

Το σημείο της συγκέντρωσης ασφαλώς δεν είναι τυχαίο. Η πρόσκληση που έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από την έντυπη και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ορθόδοξος Τύπος", αναφέρει ότι η συγκέντρωση αυτή είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του εξαναγκασμού του.

Η συγκέντρωση αυτή, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, γίνεται κάτω από το βλέμμα και την παρουσία προσώπων που εμπλέκονται άμεσα με την τοπική εκκλησία και ασφαλώς σχετίζονται με συγκεκριμένες ενορίες της Μητρόπολης Πατρών. 

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συγκέντρωση που έφτασε μπροστά από το Επισκοπείο, ζητώντας από τον Μητροπολίτη Πατρών να βγει και να μιλήσει στο μπαλκόνι, συμμετείχαν και κληρικοί.

Ο κύκλος των "αρνητών" κληρικών

Η πλειοψηφία των κληρικών της Πάτρας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι υπέρ του εμβολίου.

Οι αντιεμβολιαστές του κλήρου είναι γύρω στους δέκα ιερείς που όμως ελέγχουν και κινούν τα ηνία στις ενορίες τους, επηρεάζοντας αντιστοίχως τους πιστούς.

Οι ιερείς αυτοί είναι γνωστοί στην κοινωνία της Πάτρας, κάποιοι θεωρούνται από τους σκληροπυρηνικούς και έχουν φανεί προς τα έξω και παλιότερα, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο. Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέσα από την κινητοποίηση αυτή που φαίνεται ότι κινούν οι πιστοί των ενοριών τους, σκοπός τους δεν είναι μόνο να περάσουν το μήνυμα κατά του εμβολίου.

Μέσω του αντιεμβολιαστικού κινήματος στοχοποιούν τον Μητροπολίτη Πατρών και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξουν το προφίλ του, κάτι για το οποίο, όπως φαίνεται, έψαχναν την ευκαιρία. Άλλωστε, οι κόντρες και οι προσωπικές συμπάθειες είναι γνωστό ότι δεν λείπουν ούτε στο εσωτερικό της τοπικής εκκλησίας.

Προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών, ύστερα από σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες, έχει καταγράψει σε σχετική λίστα τα άτομα της εκκλησίας ή του στενού περιβάλλοντος των κληρικών που συμμετείχαν στη προηγούμενη συγκέντρωση και έχει προχωρήσει σε αυστηρές συστάσεις, με σκοπό να μην πάρουν μέρος στην επόμενη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τη στάση τους.

Το όλο θέμα είχε εξ αρχής προβληματίσει τον Μητροπολίτη Πατρών που φημίζεται για τη μετριοπαθή στάση που έχει στα πράγματα. Ήταν αυτός που επέλεξε να μην βγει στο μπαλκόνι στην προηγούμενη συγκέντρωση που είχε γίνει μπροστά από την κατοικία του για να μην οξύνει τα πλήθη.

Ο ίδιος έκανε το εμβόλιο αφού ρώτησε πρώτα τον προσωπικό του ιατρό, ενώ στην στήριξη που του ζήτησε η πολιτεία και το κράτος για να βοηθήσει η εκκλησία στην εμβολιαστική διαδικασία, σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες, ήταν καταφατικός.

Φήμες για παρουσία παλαιοημερολογιτών

Κάτι που προφανώς έχει πειράξει τους σκληροπυρηνικούς κύκλους της τοπικής εκκλησίας και όχι μόνο αυτής.

Βλέπετε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συγκέντρωση που είναι να γίνει μπροστά από το Επισκοπείο, δεν αποκλείεται να υπάρξει συμμετοχή και άλλων πιστών από διάφορες περιοχές, αλλά και παλαιοημερολογιτών που είναι γνωστοί για τις θέσεις τους για το εμβόλιο και τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στα γραφεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εγρήγορση και εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αφήσει την προσέλευση του κόσμου στο Επισκοπείο, έτσι ώστε να μην υπάρξει το ενδεχόμενο επεισοδίων. Αν και οι συμμετέχοντες όπως έδειξαν και την προηγούμενη φορά είναι θερμόαιμοι από μόνοι τους.