Δεκάδες χορευτές, μέλη συλλόγων, ομάδων και σχολών, από την Αχαΐα και όλη τη χώρα, ο κάθε ένας χωριστά και όλοι μαζί, άφησαν την «ανεξίτηλη» σφραγίδα τους, στο Χορευτικό Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και τις 24 Ιουλίου στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Είκοσι επτά χορευτικά σχήματα, μετέτρεψαν την Αχαϊκή πρωτεύουσα σε «μητρόπολη» χορών από την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, τον Πόντο, την Μικρά Ασία (και όχι μόνο), με τα βήματα να «ακολουθούν» ανεξίτηλες φορεσιές και μουσικές.

Το Νότιο Πάρκο, μετατράπηκε σε κύτταρο ανάδειξης συναισθημάτων που πηγάζουν από την κίνηση, το ρυθμό, τη μουσική και έφερε στο προσκήνιο στοιχεία από την ιστορία, την καταγωγή, τη ζωή και τις αντιλήψεις περιοχών.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν επίσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.


Για πρώτη φορά στο αντάμωμα οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 500 σε χορευτές, με τα σχήματα από το Μεσολλόγι, τα Μέγαρα και  φυσικά από την Αχαΐα, να γίνονται «ξεναγοί» σε μοναδικούς παραδοσιακούς κατά κύριο λόγο «δρόμους».

Το Χορευτικό Αντάμωμα «έκλεισε» το βράδυ του Σαββάτου, με την πραγματοποίηση συναυλίας στο χώρο του Νότιου Πάρκου από το μουσικό σχήμα ΑΡΤΥΜΑ. 

Τις εκδηλώσεις του τριημέρου παρουσίασε η ραδιοφωνική παραγωγός Ελευθερία Στεργιοπούλου.

Αναλυτικά στο Χορευτικό Αντάμωμα συμμετείχαν κατά σειρά εμφάνισης τα εξής χορευτικά σχήματα από συλλόγους, σχολές και ομάδες:

Μακρυγιάννη, Σαραβάλι, Αχαϊκό Εργαστήρι, Αγυιά, «Πύλη  Πολιτισμού», Χορευτικό Δασκάλων - ΤΕΙ, Πανηπειρωτικός, Άνω Συχαινά, Παγκαλαβρυτινός, Πανεπιστήμιο, Λεύκα, Κρήνη, Χορευτικό Τμήμα Π.Ο. Δήμου Πάτρας, Ρωμανού, Σχολή Χορού Κατσίκη, «Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας», Αμπελόκηπους, Δαφνούλα, Σκιαδά, Μεσολόγγι, Αλισσό, Μέγαρα, Λιμνωχώρι, Παμμικρασιατικό και Φάρο Ποντίων.