Στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται με αρκετά καλούς ρυθμούς, παρά την γενικότερη πτώση που υπάρχει στα εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας.  

Όμως και το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου, παρόλα αυτά δεν έχει αποφύγει μια «κοιλιά» που έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου εμβολιαστικού κέντρου Χαράλαμπο Μπακόπουλο, η «κοιλιά» αυτή είναι δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε μία χρονική περίοδο καλοκαιριού, χαλάρωσης και διακοπών.

«Υπάρχει μια μικρή πτώση το τελευταίο διάστημα της τάξεως του 10% στα εμβόλια σε ότι αφορά τουλάχιστον το δικό μας εμβολιαστικό κέντρο. Δεν θα το έλεγα μείωση των εμβολίων, θα το χαρακτήριζα μία μικρή "κοιλιά".

Εκεί δηλαδή που είχαμε φτάσει τα 210.000 εμβόλια την ημέρα, το τελευταίο διάστημα, κινούμαστε στα 185.000 εμβόλια. Θεωρώ όμως ότι γρήγορα θα ανακτήσουμε και θα πάρουμε πίσω το ποσοστό αυτό του 10%, ανεβάζοντας τους ρυθμούς μας ξανά όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο».

Σε γενικές γραμμές, με βάση τα όσα βλέπουν οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας του Αγίου Αλεξίου από όσους πάνε εκεί για να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει καμία διστακτικότητα και ακόμα περισσότερο άρνηση, ως προς το εμβόλιο.

«Η διάθεση υπήρχε από την αρχή και εξακολουθεί να ισχύει αυτό. Ξεκινήσαμε από τα 80.000 εμβόλια την ημέρα και φτάσαμε να κάνουμε πάνω από 200.000. Ο κόσμος με βάση τα όσα εισπράττουμε καθημερινά από αυτόν είναι θετικός στον εμβολιασμό του.

Υπάρχει επίσης και μια ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους νέους και ειδικότερα από την ηλικιακή κατηγορία των 18-25 στην οποία έχουμε δει αυξημένη προσέλευση το τελευταίο διάστημα.

Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές πάμε καλά και συνεχίζουμε, με τον κόσμο να έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα την πανδημία».