Κοντά στο 70% είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, με τους περισσότερους από τους υγειονομικούς του νοσηλευτικού ιδρύματος να έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Μάλιστα ύστερα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Κώστα Πετρόπουλου, αποφασίστημε μία σειρά από κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Θα εναντιωθούμε καθαρά και μόνον κατά της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, κινητοποιήσεις που σαφώς θα επαναληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου, όπου υπερασπιζόμενοι τα όποια μέλη μας βρεθούν σε δυσμενείς επιπτώσεις, θα πρέπει να έχουμε ΣΚΛΗΡΕΣ και ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και παρεμβάσεις με στάσεις εργασίας και καταλήψεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες και στα Γραφεία της Διοίκησης».

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους σε περίπτωση που υπάρξει η αντίστοιχη πίεση για το εμβόλιο, δικαίωμα όπως αυτό προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις. Ζητήματα όμως για τα οποία θα περιμένουν και την στάση της ΠΟΕΔΗΝ.