Παράταση προθεσμίας υποβολής εγγυητικής επιστολής από την ΠΑΕ Παναχαϊκή ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό, ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής έχει καταθέσει εμπρόθεσμα το φάκελο αδειοδότησης, για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SuperLeague 2, 2021 – 2022, στην αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο οποίος κρίθηκε πλήρης.

Παρόλα αυτά, η αδειοδότηση κωλύεται από οικονομικά αίτια που προέκυψαν απρόβλεπτα και αιφνιδιαστικά, λόγω αλλαγής της νομοθεσίας κι ανέτρεψαν τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος ορίζει ως προϋπόθεση της αδειοδότησης των ΠΑΕ, την εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών προς ποδοσφαιριστές ή την υποβολή, στο φάκελο, εγγυητικής επιστολής.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή Διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δεν έχει ευθύνη γι’ αυτές τις οφειλές και δεν είχε και γνώση.

Στο χρονικό διάστημα της δεκαήμερης παράτασης της προθεσμίας, που παραχώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, για την τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας, δεν κατέστη δυνατή η επίλυση αυτού του αιφνιδιαστικού προβλήματος. Δεν έχει δηλαδή εξευρεθεί ακόμη η εγγυητική επιστολή, ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, για να κατατεθεί στο φάκελο.

Μετά από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για την ομάδα της πόλης μας και δεδομένου ότι ο αποκλεισμός της από το πρωτάθλημα της SuperLeague 2, 2021-2022, θα είναι άδικος και καταδικαστικός για το πατραϊκό ποδόσφαιρο, εκφράζοντας και το φίλαθλο κόσμο της πόλης μας, ζητάμε να δώσετε νέα παράταση προθεσμίας υποβολής της εγγυητικής επιστολής, τουλάχιστον για δέκα (10) ημέρες».