Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανέφερε σήμερα μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19, αυξάνοντας τις ελπίδες για τερματισμό του lockdown στην πολιτεία αυτή, όμως η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, φαίνεται ότι κινείται προς παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Η Αυστραλία δυσκολεύεται να ελέγξει ένα κύμα της επιδημίας που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα. Το νέο αυτό κύμα ξεκίνησε τον Ιούνιο από το Σίδνεϊ, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας οδηγός λιμουζίνας που μετέφερε πληρώματα αεροπορικής εταιρίας που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Από τότε η επιδημία εξαπλώθηκε και σε άλλες πολιτείες της Αυστραλίας, οδηγώντας τις αρχές στην επιβολή lockdown στο Σίδνεϊ, όπου κατοικεί το 1/5 των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, αλλά και σε όλη τη Βικτόρια και τη Νότια Αυστραλία, όπου οι περιορισμοί είναι προγραμματισμένο να αρθούν το βράδυ της Τρίτης.

Το Σίδνεϊ πλήττεται χειρότερα από την επιδημία

Το Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, πλήττεται χειρότερα από την επιδημία και βρίσκεται σε lockdown πέντε εβδομάδων μέχρι την Παρασκευή, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα παραταθεί, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων εξακολουθούν να εντοπίζονται στην κοινότητα. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν για μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, μετά τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων σε διαμαρτυρίες κατά του lockdown στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία ανέφεραν ότι μία σύσκεψη της κυβερνητικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ότι οι αρχές θα ανακοινώσουν «μία σημαντική παράταση» του lockdown.