Ένα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού με θύμα ένα άτυχο παιδί, 15 ετών, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δίπλα από το δημαρχείο της πόλης.

Παρέα επτά ατόμων επιτέθηκαν βάναυσα στον 15χρονο, του προξένησαν σοβαρές βλάβες, ενώ του έκλεψαν και το κινητό.

Το άτυχο παιδί έχει μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα και επειδή φορούσε σιδεράκια του προκλήθηκαν και πληγές στο στόμα.

Η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο GRTimes.gr, δήλωσε ότι το παιδί της ζει από θαύμα, ενώ παράλληλα ζήτησε «να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε με μανία».

Μάλιστα, η μητέρα του θύματος, Νατάσα Κουκουγιάννη, δίνει και αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

«Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με μανία, ακόμη και όταν ήταν λιπόθυμος»

Το άγριο περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:00, σύμφωνα με τη μητέρα, όταν ο γιος της βρισκόταν με έναν φίλο του στην πλατεία Ευόσμου. «Την ώρα που καθόντουσαν δίπλα στην εκκλησία, μια παρέα επτά ατόμων τους προσέγγισε, θεωρώντας ότι το παιδί τους έβγαλε φωτογραφία. Του είπαν "έλα λίγο πιο πέρα να μιλήσουμε" στο πλάι του δημαρχείου και αυτά δυστυχώς πήγαν. Εκεί τους επιτέθηκαν. Είδαν στο κινητό του ότι δεν υπήρχε φωτογραφία και αφού το διαπίστωσαν αυτό, του το πήραν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του 15χρονου, τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά άτομα τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στον αυχένα με μανία, ακόμη και όταν ήταν πεσμένος κάτω, σχεδόν λιπόθυμος.

«Στον φίλο του έδωσαν μια σφαλιάρα και δεν του έκαναν κάτι άλλο. Ίσως τον απείλησαν, ίσως πάγωσε και ενδεχομένως από το σοκ δεν κάλεσε εκείνη την ώρα την αστυνομία», εξήγησε η κα. Κουκουγιάννη, λέγοντας πως από ότι πληροφορήθηκε, πρόκειται για μια ομάδα επτά ατόμων με ηλικίες πιθανότατα από 16 έως 18, ενώ όπως της είπαν το ένα άτομο κατοικεί στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

«Δεν ήταν αργά. Ούτε είναι προκλητικός ο γιος μου. Είναι ένα πολύ ήσυχο παιδί, ιδιαίτερα ευγενικό που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τους ήξερε καν. Κρατούσε απλά το κινητό του στα χέρια», ανέφερε η μητέρα του 15χρονου.

Η μητέρα δίνει αμοιβή για πληροφορίες

Μάλιστα, η μητέρα του θύματος δίνει αμοιβή σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι σχετικό με το περιστατικό, ώστε οι δράστες να συλληφθούν.

«Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει. Ο γιος μου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να θυμηθεί κάτι. Τον βοήθησαν δύο κοπέλες που ήταν μάλλον Ρομά και του έριξαν νερό και εκείνες ίσως αναγνώρισαν άτομα από την παρέα. Να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε. Το παιδί μου ζει από θαύμα, αλλά εγώ τρέμω ολόκληρη και πως θα το αφήσω ξανά να κυκλοφορήσει μόνο του, όταν κυκλοφορούν τέτοια άτομα έξω;» δήλωσε.

Πάντως, στην πλατεία Ευόσμου, που είναι κεντρικό σημείο έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, ενώ τα επεισόδια θεωρούνται καθημερινό φαινόμενο.