Συστατικά

1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
2 μεγάλα πράσα, χωρίς τα φύλλα
150 γρ. σπανάκι
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. της σούπας νερό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, βάζεις τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνεις να πάρουν μία πρώτη βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
Τα στραγγίζεις σε νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κοτόπουλου.
Κόβεις τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και τα κρατάς στην άκρη. Κρατάς τις κορυφές για το σερβίρισμα. και κόβεις και ξεπλένεις τα πράσα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτεις αρχικά το σκόρδο και τα σπαράγγια και στη συνέχεια το ζωμό σου με λίγο αλάτι, να πάρει μία βράση.
Αφήνεις να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια. Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το βράσιμο.
Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά.
Βάζεις τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώνεις να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός.
Μεταφέρεις όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: tlife.gr