Η Πατρινή Νόρα Δράκου είναι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συμμετέχοντας στην τρίτη Ολυμπιάδα της καριέρας της και όπως αναφέρει η ίδια στα social media της:

«Κάθε φορά η ίδια συγκίνηση, το ίδιο χτυποκάρδι πριν την τελετή έναρξης. Ευγνώμων για αυτά που μου έχει χαρίσει ο αθλητισμός. Ευγνώμων που είμαι μέρος ακόμα μιας Ολυμπιάδας. Let the games begin....».

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης του ΠΑΟ αγωνίζεται στις 29 Ιουλίου μαζί με τους υπόλοιπους κολυμβητές της μικρής ομάδας, όμως, εκείνο που την έκανε να συγκινηθεί ιδιαίτερα ήταν το μήνυμα – ανάρτηση που της έστειλε ο δάσκαλος της από το δημοτικό, ο Νίκος Πομώνης, βλέποντας την στην τηλεόραση του, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Ο Πατρινός δάσκαλος της έγραψε: Στην παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης, είδα ένα κορίτσι να περπατά χαμογελαστό και με το κινητό της απαθανάτιζε τις στιγμές! Η Νόρα Δράκου, πρωταθλήτρια κολύμβησης, παλιά μου μαθήτρια, 6 χρόνια στο σχολείο.

Ένιωσα πολύ περήφανος, για αυτήν, για τον αδελφό της, που τον είχα κι αυτόν μαθητή,  για τους γονείς της που ξέρω πόσο πολύ έχουν παλέψει και πόσα χρήματα διαθέσει για να τη δουν να ζει το όνειρό της.

Ένιωσα περήφανος που υπήρξα μέρος της ζωής της, που ακόμα μιλάμε όταν περνάει από έξω από σχολείο, και που τη θυμάμαι να παίζει ποδόσφαιρο καλύτερα από τα αγόρια της τάξης της!

Σκέφτομαι γι άλλη μια φορά πόσο ευλογημένοι είμαστε οι εκπαιδευτικοί που βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν να μεγαλουργούν σε οποιοδήποτε τομέα ασχολούνται και να έρχονται με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά να μας δουν.

Αυτό και μόνο είναι ο τι πιο πολύτιμο εισπράττουμε από αυτή τη δουλειά.., Nora Drakou σου εύχομαι στις 29 του μήνα να προκριθείς, αν και μόνο η παρουσία σου στους αγώνες είναι επίτευγμα.

Εξίσου όμως συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της πρωταθλήτριας από το Τόκιο. Έγραψε συγκεκριμένα «Κ. Νίκο πόσο σας ευχαριστώ!!! Πόσο με συγκινήσατε! Πόσο ωραία είχα περάσει μαζί σας στο δημοτικό!! Πόσο καλός δάσκαλος είστε! Και Πόσο τυχερά είναι τα παιδιά που έχουν περάσει από εσάς! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!».