Κανείς δεν πρόκειται να σας πει ψέματα: το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ικανότητά σας να χάνετε βάρος, όπως η ηλικία σας, ο τρόπος ζωής σας, ο μεταβολικός ρυθμός σας, η σωματική σας δραστηριότητα και φυσικά η διατροφή σας.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για να χάσετε βάρος με ασφάλεια είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παράλληλα φτωχά σε θερμίδες, καθώς αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας για απώλεια βάρους. Και επειδή το πρωινό σας γεύμα είναι αυτό που θέτει τις βάσεις για τη συνέχεια της ημέρας, καλό είναι να περιλαμβάνει τις παρακάτω τροφές, όπως αναφέρει το vita.
*Αυγό

Η κατανάλωση αυγού στο πρωινό γεύμα φαίνεται να ενισχύει το αδυνάτισμα, συγκριτικά με άλλες επιλογές όπως το ψωμί. Σύμφωνα με έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, το αυγό είναι τόσο χορταστικό που οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν ανάγκη λιγότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματά τους, χάνοντας έτσι βάρος με μεγαλύτερη ευκολία. Αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε ένα υγιεινό πρωινό, σκεφτείτε ξανά. Η προετοιμασία μιας ομελέτας με λαχανικά δε θα σας πάρει περισσότερα από 5-10 λεπτά.
*Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία είναι διάσημη για την ιδιότητά της να ενισχύει το αδυνάτισμα. Η πρωτεΐνη έχει λίγες θερμίδες (σκεφτείτε ότι ένα γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει στον οργανισμό σας τέσσερις θερμίδες, σε αντίθεση με το λίπος που αποδίδει εννέα), επιφέρει το αίσθημα κορεσμού και σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, παρεμποδίζοντας την αιχμή της ινσουλίνης (εκείνης που κρύβεται πίσω από την απότομη πτώση ενέργειας και τις έντονες λιγούρες για ζάχαρη). Απλά φροντίστε να αποφεύγετε τα γιαούρτια με ζάχαρη και να χαρίζετε γεύση στο γιαούρτι σας προσθέτοντας φρέσκα φρούτα.
*Βρώμη

Η βρώμη είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να έχετε στο πρωινό σας, αφού είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι άπεπτες ουσίες, δηλαδή ο οργανισμός δεν μπορεί να τις χωνέψει. Αυτός είναι και ο λόγος που σας χορταίνουν περισσότερο. Συγκεκριμένα, απορροφούν νερό, φουσκώνουν, αυξάνοντας κατά πολύ τον όγκο τους, και ως αποτέλεσμα μένουν περισσότερο χρόνο στο έντερό σας και κατ’ επέκταση σας χορταίνουν περισσότερο από τις εύπεπτες τροφές. Επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στη βραδύτερη απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται πολύ το σάκχαρό σας όταν τις συμπεριλαμβάνετε στα γεύματά σας.
*Μούρα

Τα μούρα είναι νόστιμα και γεμάτα αντιοξειδωτικά. Τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μύρτιλα, όλα αποτελούν εξαιρετικές τροφές για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, αφού έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα περισσότερα φρούτα, αλλά υψηλότερη σε φυτικές ίνες.
*Πράσινο τσάι

Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Απολαύστε το χωρίς ζάχαρη και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού αν θέλετε.
*Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο φρούτο. Σίγουρα, περιέχει περισσότερες θερμίδες (90-120 kcal) από άλλα φρούτα, αλλά αυτό επίσης σημαίνει ότι είναι πιο χορταστική. Έτσι, είναι η ιδανική επιλογή για όταν βιάζεστε να φύγετε από το σπίτι, αφού μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Μάλιστα, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και κάλιο, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό σας, ειδικά αν γυμνάζεστε.