Σασμός… Δύο νέοι γεμάτοι ελπίδες, όνειρα και ζωή, με την ορμή και τη χαρά της ηλικίας τους, συναντιούνται τυχαία σε μια πτήση κι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Δεν έχουν εκείνη την ώρα ονόματα, οικογένειες, παρελθόν ή μέλλον. Παρά μόνο παρόν, το οποίο ζουν στο έπακρο. Μοιράζονται στιγμές μεγάλου πάθους κι όπως ξαφνικά ήλθαν τόσο κοντά έτσι ξαφνικά οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Σε μία άλλη χρονική συγκυρία, έτσι όπως η μοίρα πλέκει τον ιστό της, οι δυο τους θα βρεθούν ξανά αλλά σε άλλη κοινωνική συνθήκη…

Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας που φέρνει στην επιφάνεια δύο οικογένειες σε σύγκρουση. Σασμός… Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Θα μπορούσε ο έρωτας να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο «Σασμό»; Η νέα ερωτική δραματική σειρά του Alpha έρχεται με τη νέα σεζόν. Το πρώτο τρέιλερ, όμως, είναι ήδη στον αέρα και είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει τελευταία…

«Ο Σασμός είναι το αντίθετο της βεντέτας. Αυτό θέλει να δείξει η σειρά. Τι θα πει να συμφιλιώνεται ο κόσμος. Μπορεί να υπάρχει μια έχθρα, αλλά υπάρχει και αγάπη. Και μέσα από την αγάπη… προχωράει η ζωή» σημειώνει ο Δημήτρης Λάλος, ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς.

«Είμαι συγκινημένος. Η ιστορία που θα διαδραματιστεί στον Alpha είναι ένα κομμάτι της ζωής μου» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Αεράκης. «Κατάγομαι από τα Ανώγεια…εκεί υπάρχει ο Σασμός… Είμαι επίσης συγκινημένος γιατί θα παίξω τον ρόλο του παπά Μιχάλη. Ο παππούς μου ήταν παπάς στα Ανώγεια, κι έχω ιδιαίτερη συγκίνηση που θα προσπαθήσω να παίξω τον παππού μου».

Ο Σασμός είναι μία υπερπαραγωγή, κορμό της οποίας αποτελεί το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός», σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου και σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου.