Την τρομακτική στιγμή που ένας «ανεμοστρόβιλος» κουνουπιών έκρυψε τον ήλιο σε μια περιοχή της Ρωσίας, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατέγραψε ένα βίντεο.

Στην ανατολική ακτή της Καμτσάτκα εμφανίστηκαν πυκνοί, κινούμενοι πυλώνες που αποτελούνταν από εκατομμύρια έντομα, προκαλώντας χάος στους ντόπιους.

Από απόσταση, οι εικόνες από την περιοχή φάνηκαν να δείχνουν ανεμοστρόβιλους να στροβιλίζουν σκόνη και βρωμιά στον αέρα. Αλλά όταν δει κανείς μέσα από τα σύννεφα, θα παρατηρήσει ότι οι ανεμοστρόβιλοι αποτελούνται πραγματικά από εκατομμύρια ανεπιθύμητα έντομα.

«Περνούσα μέσα από το σύννεφο αυτών των κουνουπιών για αρκετές εκατοντάδες μέτρα», είπε ο Αλεξέι, από το Ust-Kamchatsk.

«Δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, καθώς δεν μπορούσα να δω το δρόμο. Δεν τολμούσα να ανοίξω τα παράθυρά μου», θυμάται. «Οι γιγαντιαίοι στύλοι των κουνουπιών ήταν ορατοί παντού, όπου κοίταζα. Μπορούσα να δω μερικούς από αυτούς να διαλύονται, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν μαζί σε έναν νέο ανεμοστρόβιλο».

Πλάνα που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου έδειξαν από πρώτο χέρι την έκταση της επιδρομής των εντόμων.

Το βίντεο δείχνει αμέτρητα κουνούπια να περικυκλώνουν το όχημα, ενώ ένας ανεμοστρόβιλος εμφανίζεται πιο κάτω στο δρόμο.

Οι ειδικοί είπαν στην Kamchatka Inform, ότι οι ντόπιοι δεν πρέπει να ανησυχούν για αυτό το σμήνος, το οποίο ήταν ένα φαινόμενο ζευγαρώματος.

«Αυτά είναι αρσενικά κουνούπια που συρρέουν γύρω από ένα από τα πολλά θηλυκά για να ζευγαρώσουν - δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό», δήλωσε η εντομολόγος Lyudmila Lobkova. Τα σμήνη αρσενικά κουνούπια «δεν επιτίθενται στον άνθρωπο», είπε.

«Αυτές οι “στήλες” κουνουπιών έμοιαζαν να αγγίζουν τα σύννεφα», είπε ο Αλεξέι. Οι ντόπιοι λένε ότι έχουν συνηθίσει σε τέτοια σμήνη, αλλά είναι χειρότερα φέτος. Τα απωθητικά δεν λειτουργούν πάνω τους, σύμφωνα με μια έκθεση.

Παρόμοια σμήνη των εντόμων παρατηρήθηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι. Αναφέρθηκε στη Λουιζιάνα ότι τεράστια πλήθη κουνουπιών ακολούθησαν τον τυφώνα Laura που προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την περιοχή.

Οι αγρότες της αμερικανικής πολιτείας ανέφεραν ότι τα έντομα σκότωσαν μεταξύ 300 και 400 βοοειδών και άλλων ζώων, ρουφώντας το αίμα τους μέχρι που εκείνα κατέρρευσαν.