Μετά από μια εξαιρετική χρονιά με το Λαύριο, ο Άλφα Ντιαλό αποτελεί και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως έκαναν γνωστό οι «πράσινοι».

Ο 24χρονος Αμερικανός βέβαια δεν θα φορέσει φέτος την φανέλα με το τριφύλλι, αφού όπως έχει αποφασιστεί ήδη, θα δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Άλφα Ντιαλό γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1997 στη New York City των ΗΠΑ, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4». Φοίτησε στο Providence College και αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του. Στην τρίτη του χρονιά εκεί είχε 16 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.6 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ στη σεζόν της αποφοίτησής του μέτρησε 14.1 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 1.5 κλεψίματα και 2.5 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το Λαύριο Megabolt, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 12.9 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ντιαλό αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς αγώνες του Περού, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας κατά μέσο όρο 15 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα».