Μπόλικη δουλειά έπεσε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ζακύνθου το τελευταίο διάστημα, αλλά κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις ξεχωριστές υποθέσεις κλοπών που είχαν γίνει στο νησί, με πιο σημαντική την διάρρηξη μιας κατοικίας από την οποία εκλάπησαν μετρητά ύψους 3.520 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 3.700 ευρώ.

Ως δράστης της διάρρηξης, που έγινε στις 13 Ιουλίου, ταυτοποιήθηκε ένας Έλληνας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Το ίδιο έγινε και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος μιας Ελληνίδας, η οποία το περασμένο Σάββατο είχε διαρρήξει ένα αυτοκίνητο που ήταν παραβίασε σταθμευμένο στην πόλη της Ζακύνθου και άρπαξε τραπεζικές κάρτες με τις οποίες έκανε αγορές ύψους 187 ευρώ, όπως αναφέρει το protothema.

Τέλος, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν ακόμη Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε λίγη ώρα αφ' ότου είχε κλέψει ένα ποδήλατο αξίας 200 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, του ασκήθηκε δίωξη για κλοπή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.