Τοπικές νεφώσεις. Παροδικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα και τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις, όπως αναφέρει το meteo.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 13 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.