Ανεβαίνει η κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου, φτάνοντας στα τέλη Ιουλίου και εν όψει του Αυγούστου που αναμένεται να κορυφώσει την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Μια σεζόν που και αυτή όπως και η περσινή χαρακτηρίζεται από την πανδημία, με τη μόνη διαφορά ότι φέτος τα πράγματα, ίσως να πάνε κάπως καλύτερα από το καταστροφικό καλοκαίρι του 2020.

Πόσο καλύτερα; Για το αεροδρόμιο του Αράξου όπου η επιβατική κίνηση την περασμένη χρονιά έπεσε από τους 185.000 επιβάτες στο σύνολο, στους 30.000 και κάτι, να το φτάσει φέτος, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στους 60 με 70.000 είναι μια επιτυχία.

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους 60.000 μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις υγειονομικές συνθήκες, τα πρωτόκολλα και την γενικότερη κατάσταση που θα επικρατήσει» τονίζει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, προσθέτοντας: «Βλέπετε, τα πάντα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με τον κορωνοϊό».

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις και αριθμούς, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην μέση της καλοκαιρινής σεζόν. «Ξεκινήσαμε υποτονικά, ελπίζοντας ότι θα κάνουμε κάτι στη συνέχεια, ύστερα όμως ήρθε η μετάλλαξη δέλτα που μας φρέναρε και τώρα είναι που πλέον ελπίζουμε να κάνουμε κάτι» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

Το γεγονός που αφήνει ελπίδες για τη συνέχεια είναι η άφιξη των Ρώσων που τελικά αν δεν αλλάξει κάτι έρχονται στο αεροδρόμιο του Αράξου και στη Δυτική Ελλάδα, με δύο πτήσεις ανά την εβδομάδα.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση της τόνωσης της επιβατικής κίνησης εν όψει του Αυγούστου, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο. Οι πτήσεις κατά μέσο όρο θα κυμανθούν μεταξύ των 10 με 12 την εβδομάδα και δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός.

«Το θετικό είναι ότι θα έχουμε αφίξεις τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι ελπίζουμε σε μία παρατεταμένη σεζόν, έστω και με λίγα αεροπλάνα» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

Σημαντική αύξηση των ιδιωτικών τζετ

Σημαντικό, πάντως, σε ότι αφορά τις αφίξεις και τις πτήσεις είναι ότι φέτος υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στα ιδιωτικά τζετ.

Πρόκειται για πτήσεις που μεταφέρουν μεγάλες προσωπικότητες που έχουν μια ανάλογη οικονομική επιφάνεια.

Βλέπετε, τα τέλη των ιδιωτικών αεροδρομίων της χώρας είναι αρκετά υψηλά, στον κρατικό αερολιμένα του Αράξου είναι πολύ πιο χαμηλά και οι περισσότεροι προτιμούν την προσγείωση στη Δυτική Ελλάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και απογείωση του τουρισμού αφού οι περισσότερες από τις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ είναι περαστικές, έρχονται για λίγο και φεύγουν συνήθως.