Άνδρες και γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα των βαθιά εδραιωμένων στερεοτύπων που καθοδηγούν τη ζωή τους ακόμη και τη σεξουαλική.

Ένα από αυτά είναι ότι οι άνδρες συχνά υποτιμούν τη λίμπιντο της συντρόφου τους. Καναδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Τορόντο υποστηρίζουν ότι η ερωτική επιθυμία των γυναικών είναι πολύ πιο συχνή από ότι πιστεύουν οι σύντροφοί τους οι οποίοι συχνά δεν το συνειδητοποιούν.

Βέβαια όπως φαίνεται η υποτίμηση της λίμπιντο της συντρόφου τους δεν είναι αποκλειστικά δικό τους σφάλμα μια και οι γυναίκες μπορεί να έχουν ερωτική επιθυμία, αλλά σπανίως παίρνουν την πρωτοβουλία της ερωτικής συνεύρεσης.

Αφήνουν τον άνδρα να κάνει το πρώτο βήμα χωρίς να του δίνουν και πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα. Οι άνδρες από την άλλη μεριά, συχνά δεν κάνουν το πρώτο βήμα φοβούμενοι την απόρριψη και την συνακόλουθη απογοήτευση, όπως αναφέρει το ygeiamou.gr.

Και κάπου εκεί οι μεγάλες προσδοκίες γίνονται μεγάλες απογοητεύσεις και για τους δύο. Η έλλειψη τόλμης του άνδρα από τη μία πλευρά και η έλλειψη πρωτοβουλίας της γυναίκας από την άλλη συνηγορούν σε μια χαμένη ευκαιρία για ερωτική συνεύρεση.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν οι ερευνητές μελετώντας περισσότερα από διακόσια ζευγάρια ηλικίας 18-68 ετών με μέσο όρο διάρκειας του γάμου ή της σχέσης τους τα έξι χρόνια.