H Συμφωνική Λαϊκή ορχήστρα "Εν Χορδώ", τιμά τον δημιουργό της Θεόδωρο Γεωργόπουλο, αλλά και το σπουδαίο έργο του με δυο συναυλίες, τις «Λαϊκές Περιπλανήσεις». 

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στην παραλία Σιλιβενιώτικων, στην Ακράτα, ενώ η δεύτερη συναυλία θα γίνει την Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου στον μώλο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Σε ότι αφορά την πρώτη συναυλία ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος είχε όνειρο ζωής να πραγματοποιήσει συναυλία στο συγκεκριμένο μέρος, αφού το αγαπούσε ιδιαίτερα και εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του.

Πλέον οι μαθητές του αλλά και οι συνάδελφοι του θα κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Μεταξύ των τριών ερμηνευτών που θα τραγουδήσουν στις δύο συναυλίες, τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Στέφανο Μικρώνη, είναι και η Μαρία Μητρούλια.

Η νεαρή τραγουδίστρια μιλώντας στο patasevents.gr για τη συμμετοχή της ανάφερε: «Αισθάνομαι ειλικρινά μεγάλη τιμή που συμμετέχω στην συγκεκριμένη συναυλία διότι ήταν δάσκαλος και για μένα. Η σχολή είναι η παρακαταθήκη του και θα τη στηρίζω με την παρουσία μου τιμώντας την μνήμη του».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ορχήστρα "Εν Χορδώ" έχει στο βιογραφικό της σπουδαίες εμφανίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μέσω αυτής οι ελληνικές νότες και η ελληνική μουσική ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο και έφτασαν μέχρι και την Αφρική.

Ο Θόδωρος Γεωργόπουλος είχε για πολλά χρόνια δουλέψει ως μουσικός σε πολλά γνωστά κέντρα διασκέδασης της περιοχής και όχι μόνο. Την τελευταία 10ετία όμως κυρίαρχο μέλημα του ήταν η σχολή του και η Ορχήστρα "Εν Χορδώ" που αποτελούσε κι αποτελεί ένα έξοχο φυτώριο νέων, ταλαντούχων μουσικών.

Οι δύο συναυλίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα που πρόσφατα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.