Η είδηση ότι ένας από τους καλύτερους ψυχιάτρους της Πάτρας, ο Γιώργος Ευαγγελάτος, ήταν ένας από τους ομιλητές στη συγκέντρωση των αρνητών του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έγινε στην πλατεία Γεωργίου, προκάλεσε αίσθηση.

Ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχολόγος και νευρολόγος της Πάτρας που πλέον βρίσκεται στη σύνταξη μίλησε κατά του εμβολιασμού στη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι το εμβόλιο σε οδηγεί στο να χάσεις τον προσανατολισμό σου, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα για να είναι πιο πειστικός.

Ο ίδιος ο κ. Ευαγγελάτος στην ομιλία του άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το εμβόλιο κάνει παρεκτροπές στο DNA του ανθρώπου, ενώ γενικότερα τα όσα είπε κατέληγαν σε… ζόμπι και εμβολιασμένα τέρατα.

Η ομιλία του, αλλά ειδικότερα τα όσα είπε, προκάλεσαν την έκπληξη της ιατρικής κοινότητας της Πάτρας. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιστήμονες στην ειδικότητα του, έχοντας πάρει εξειδίκευση στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ήταν από τους πρωτοπόρους στον τομέα του, στην παιδοψυχιατρική, στην ψυχιατρική και στην ψυχολογία.

Ήταν από τους πρωτεργάτες του Καραμανδανείου, ενώ είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μέριμνας. Ακόμα και τώρα που είναι συνταξιούχος η επιστημονική του άποψη πάνω στην ειδικότητα του μετράει στον τομέα του αφού θεωρείται ένας επιστήμονας με κύρος και βεληνεκές.

«Κανείς δεν αμφισβήτησε την επιστημονική εγκυρότητα του» αρκέστηκε να σχολιάσει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου. «Είναι ένας έγκριτος και διακεκριμένος επιστήμονας στον τομέα του, κάτι που σημαίνει ότι τα όσα λέει μπορούν και επηρεάζουν κόσμο.

Για αυτό και οι επιστήμονες έχουν ηθικό χρέος να είναι προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο τους. Όλα όσα είπε δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική και γενικότερα με την επιστήμη, αλλά παραπέμπουν σε σενάρια φαντασίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει για την περίπτωση του. Η μόνη που θα μπορούσε να παρέμβει είναι η εισαγγελική αρχή…».