Για την τραγωδία στο Μάτι μίλησε ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας στην υπόθεση, Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας πως «ο κ. Τόσκας έπρεπε να είναι κατηγορούμενος».

«Παραμένει πλημμέλημα. Στη φάση που είμαστε ο κ. Εισαγγελέας επεξεργάζεται το πόρισμα του κ. Ανακριτή. Έχει τελειώσει η ανάκριση, συγκεντρώθηκε το εξαιρετικό, ποινικό, αποδεικτικό υλικό και μαζί με το πόρισμα του Ανακριτή είναι στα χέρια του Εισαγγελέα ο οποίος το μελετά», εξέφρασε αρχικά ο κ. Καπερνάρος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Στην ερώτηση για το αν θα πάει κάποιος φυλακή, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως «αυτό είναι θέμα δικαστηρίου. Το θέμα είναι το άλλο, το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο».
«Ο τότε υπουργός κ. Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να μπλοκαριστεί η συγκεκριμένη υπόθεση, απάντησε «ασφαλώς. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Και θα πω χαρακτηριστικά ότι μέσα από την ανάκριση βγήκε ο τότε υπουργός κ. Τόσκας. Και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος, μιας και μιλάμε ανοιχτά. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως υπήρξαν πιέσεις. Και αυτά θα αποκαλυφθούν».