Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από την αρχή υπήρξε άμεση ανταπόκριση των εκπαιδευτικών για εμβολιασμό, ωστόσο τα ποσοστά είναι χαμηλά και θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Όπως είπε στην πρωτοβάθμια έχει εμβολιαστεί το 70% ενώ είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις άλλες βαθμίδες.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο, και πρόσθεσε ότι στη φαρέτρα από την περασμένη σχολική χρονιά υπάρχουν πολύ σημαντικά εργαλεία, με σημαντικότερο το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει απέναντι στην Covid-19.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, η κα Κεραμέως είπε ότι αναμένονται εισηγήσεις των ειδικών και πως όλες οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα αποσαφηνιστεί το θέμα.

Σε ερώτηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η υπουργός σημείωσε πως γίνεται μια πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι «κόβονται». Όπως τόνισε, όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς για εμβολιασμό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για τον λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μία εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για τον λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο πρωθυπουργός.