Στο 7 Μέρες Tv και στην Έφη Θοεδωρίδου μίλησε ο Αντώνης Ανδρής, ένας από τους σεναριογράφους της νέας σειράς του Open, Σ’ αγαπώ μεν αλλά… Τι πρόκειται να δούμε στη νέα κωμική σειρά, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο;

Θα θέλατε να μας βάλετε στο κλίμα της νέας κωμικής σειράς του Open.

Πρόκειται για μια γνήσια κωμωδία, σπαρταριστή θα έλεγα, η οποία θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γράφουμε σε μία περίοδο που δεν είναι πολύ εύκολη, οπότε αυτό ξεκινά και από τη δική μας ανάγκη να περάσουμε καλά, κάτι που έχει βγει κάπως και στο κείμενο. Έχει ωραίες κωμικές καταστάσεις. Οι ήρωες είναι κανονικοί άνθρωποι, καταλήγουν όμως να κάνουν πράγματα που έχουν πολύ γέλιο.

Ποια είναι τα κεντρικά πρόσωπα;

Η υπόθεση έχει να κάνει με ένα ζευγάρι, τον Παύλο (Αλέξανδρος Μπουρδούμης) και τη Δάφνη (Ευσταθία Τσαπαρέλη), που είναι αρκετά χρόνια μαζί. Η πρωτοτυπία είναι ότι θα τους δούμε σε όλες τις φάσεις της κοινής τους ζωής. Η πορεία του ζευγαριού χωρίζεται σε κύκλους. Θα είναι μαζί, θα αποκτήσουν ένα παιδί, αργότερα θα χωρίσουν, θα κάνουν νέες σχέσεις αλλά μετά θα είναι ξανά μαζί.

Όταν ξεκινά η σειρά σε τι φάση τούς βρίσκουμε;

Είναι αρκετά χρόνια μαζί και ετοιμάζονται να κάνουν παιδί. Το θέλουν και οι δύο και θα δούμε όλη την προετοιμασία μέχρι να φτάσουν εκεί.

Ποια άτομα τους περιβάλλουν;

Είναι οι γονείς του Παύλου, που τους υποδύονται η Χριστίνα Τσάφου κι ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, η αδερφή του (Μαριέλλα Σαββίδου), η μητέρα της Δάφνης που θα γνωρίσουμε λίγο αργότερα και την υποδύεται η Άννα Ανδριανού, ο κολλητός του φίλος, Μάκης (Μιχάλης Πανάδης) και η κοπέλα του, η Ρία (Εύη Δαέλη). Ο Χρήστος Σαπουντζής είναι ο εργοδότης τους, μιας και που οι δύο δουλεύουν ως κειμενογράφοι σε έναν τηλεοπτικό κωμικό, ο οποίος τους κάνει λίγο τη ζωή δύσκολη ενώ ο Θοδωρής Αντωνιάδης έχει το ρόλο ενός άστεγου που μπλέκεται με κάποιο τρόπο στη ζωή τους. Και εγώ κάνω το ντεμπούτο μου ως ηθοποιός για κάποια επεισόδια στον ρόλο ενός γείτονα στην πολυκατοικία.

Το σενάριο βασίζεται σε ξένο φορμάτ και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι σεναριογράφοι φέρνουν την ιστορία στα ελληνικά δεδομένα.

Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά για να είναι πιο οικεία η ιστορία στον Έλληνα τηλεθεατή. Υπάρχουν κάποιοι ρόλοι που προστέθηκαν και κάποιοι που άλλαξαν λίγο. Κρατάμε μια βάση πολύ ισχυρή και από εκεί και πέρα προσαρμόζουμε το σενάριο ανάλογα με το πως μας ταιριάζουν τα πράγματα.