Στην υπογραφή σύμβασης για την «καθαίρεση και ανακατασκευή νέας σύμμικτης γέφυρας στον Λαρισσό Ποταμό προχώρησε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα εκτελεστεί από την Διεύθυνση Έργων της Π.Ε. Αχαΐας δυνάμει της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με τον Δήμο Δυτική Αχαΐας. 

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η συνεργασία μας με τους Δήμους παράγει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας. Η Περιφερειακή μας Αρχή δεν περιορίζεται στον στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της, αλλά συνεπικουρεί και συνεργάζεται με τις Δημοτικές Αρχές, με μοναδικό στόχο την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των πολιτών, όπως η Γέφυρα στην Καλογριά» τόνισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης και ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου την άμεση έναρξη των εργασιών και την αποπεράτωσή τους το συντομότερο δυνατό. 

Συνεχίζοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα διεκπεραιώθηκαν ζητήματα, με αποτέλεσμα το έργο να μπαίνει σε φάση υλοποίησης. «Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν συμβιβαζόμαστε με έργα που δρομολογούνται, θέλουμε τα έργα να τελειώνουν στην ώρα τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ασφαλή διέλευση των πολιτών. Βρισκόμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που εξ αρχής είχαμε θέσει και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα χρησιμοποιούν μια νέα γέφυρα για την  ασφαλή και άνετη την πρόσβαση τους στις παραλίες της Καλογριάς» πρόσθεσε ο κ. Μπονάνος.