Μουσικό χρώμα στην αγορά της Πάτρας προσπάθησε να δώσει το πρωί της Πέμπτης ο Εμπορικός Σύλλογος, ελπίζοντας να τονώσει με αυτόν τον τρόπο την εμπορική κίνηση στα μαγαζιά και την αγορά της πόλης.

Έτσι, έξω ακριβώς από το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, υπήρχε ένα συγκρότημα που τραγουδούσε, δίνοντας μία άλλη ατμόσφαιρα στο σημείο.

Πάντως, σύμφωνα με τους εμπόρους η κίνηση και την περίοδο των εκπτώσεων παραμένει υποτονική, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, παρά τις αρκετά συμφέρουσες τιμές που υπάρχουν στις βιτρίνες των μαγαζιών.

Οι εκπτώσεις που βλέπει κανείς στα καταστήματα της τοπικής αγοράς ξεκινούν από 40% και φτάνουν έως και το 70&, με αρκετούς επαγγελματίες να πωλούν σε τιμές κόστους, προκειμένου να προσελκύσουν την πελατεία τους.

Όμως φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι αρκετό. Πάντως, τέτοιες δράσεις σαν και αυτή που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος λειτουργούν προς όφελος της αγοράς και δείχνει ότι πλέον η συλλογιστική των μελών του, αλλά και γενικότερα των επαγγελματιών του κλάδου, αλλάζει ένεκα των συνθηκών.

Κάνουν δηλαδή πράγματα για να φέρουν τον κόσμο στην αγορά και στα μαγαζιά τους. Και αυτό είναι από μόνο του σημαντικό. Μακάρι να υπάρξουν και τα ανάλογα αποτελέσματα τόσο για τις επιχειρήσεις της πόλης, όσο και για τις θέσεις εργασίας που «κρύβουν» αυτές μέσα τους.