Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωση αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα, παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΣΠΙΡΑΛ), που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι το 2014, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την πόλη και τον λαό της, καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή, γιατί δεν προστατεύει την «εικόνα» του κέντρου της πόλης μας, από την ασχήμια που προκαλεί η παρουσία οικογενειών Ρομά.

Εξάλλου τώρα εμφανίστηκαν οι Ρομά στην πόλη μας! Στην θητεία τους ήταν αόρατοι!

Η εγκατάσταση σε διάφορα σημεία της πόλης μας, Ρομά που διαβιούν σε υπαίθρια παραπήγματα, είναι σοβαρό πρόβλημα, που η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει με ευθύνη.

Ο Δήμος μας όπως είναι γνωστό, δεν έχει δώσει άδεια κατάληψης κοινόχρηστων ή δημοτικών χώρων σε καμιά από αυτές τις ομάδες, άρα έχουν εγκατασταθεί παράνομα.

Επειδή ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα ούτε την δυνατότητα να παρέμβει, απευθύνεται διαρκώς με έγγραφα, αλλά και τηλεφωνικά στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας την συνδρομή τους, για  να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, δεκάδες φορές έχουν επισκευάσει, ανακαινίσει και ασφαλίσει τις συγκεκριμένες υποδομές (Μώλος, Ιχθυόσκαλα), ενώ συχνά αλλάζουν κατεστραμμένο εξοπλισμό και καθαρίζουν τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους.