Συμβαίνει και αυτό και ήταν αρκετοί που το περίμεναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτήδειοι έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τα οποία τα προμηθεύουν στην αγορά, δίνοντας τα σε ενδιαφερόμενους, με το αζημίωτο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι επιτήδειοι αυτοί δείχνουν πλέον να έχουν οργανωθεί και υπάρχουν και στην Πάτρα, αρκεί να το ψάξει κανείς και να απευθυνθεί στα κατάλληλα πρόσωπα.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι άτομα που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο ή διστάζουν και χρειάζονται να έχουν πάνω τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να πάνε διακοπές και να μετακινούνται ελεύθερα σε νησιά και σε διάφορα μέρη της ηπειρωτικής χώρας.

Ορισμένοι το θέλουν για να το δείξουν και στην εργασία τους, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ή τις πλάγιες πιέσεις των εργοδοτών τους για να το κάνουν.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το όλο πράγμα περιπλέκεται αφού μαζί με τον αρνητή του εμβολίου την πληρώνει ο εργοδότης και η επιχείρηση του. Οι έλεγχοι των αρχών πάντως θα είναι αυστηροί και για αυτό το θέμα, γνωρίζοντας αυτές τις πληροφορίες για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές για τους παραβάτες και ξεκινούν από τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, φτάνοντας ακόμα και στην φυλάκιση για πλαστά χαρτιά και απάτη. Όσο για το πόσο πάει η ταρίφα ενός πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού; Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή κυμαίνεται από τα 80 με 90 ευρώ και φτάνει τα 200 με 250 ευρώ, ανάλογα με τη… δουλειά που έχει κάνει ο κάθε επιτήδειος.