Στον Εισαγγελέα καταφεύγουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Γεωργίου, στο Ρίο της Πάτρας για το θέμα των επιθέσεων των αδέσποτων σκύλων που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν έχουν δεχθεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής με αναφορά καταγγελίας τους τονίζουν ότι παρά τις συνεχόμενες ενοχλήσεις τους προς τους αρμοδίους φορείς και κυρίως προς τον δήμο της Πάτρας, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των αδέσποτων σκύλων.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή τους είναι αρκετά και έχουν σχηματίσει αγέλες που επιτίθενται σε πεζούς και περαστικούς, κάνοντας την κατάσταση επικίνδυνη.

«Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ενορίας Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών και σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή της οδού που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Νοσοκομείο (από την κοίτη του χειμάρρου Χάραδρου έως και του κόμβου του Ρίου) κυκλοφορούν αδέσποτες αγέλες σκύλων που είναι επιθετικοί όλες τις ώρες του 24ωρου και συχνά έχουν σημειωθεί περιστατικά τραυματισμών (δαγκώματα) κατοίκων και φοιτητών» αναφέρουν στην επιστολή τους και συνεχίζουν:

«Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και δήλωσαν αναρμόδιες να παρέμβουν. Επίσης απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και δήλωσε ναι μεν πως είναι αρμόδια, όμως πως έχει αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης και γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε εσάς.

 Δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί μέτρα που θα θίξουν τη ζωή των αδέσποτων ζώων, αλλά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλειά μας, την σωματική μας ακεραιότητα και την υγεία μας». Την αναφορά έχουν υπογράψει δεκάδες κάτοικοι.