Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (ΕΕΣΠ) συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ).

Η συνάντηση έγινε σε θερμό συναδελφικό κλίμα. Από την μεριά του εμπορικού ευχήθηκαν στον νέο πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ κ. Σπυρόπουλο καλή επιτυχία στο έργο του.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως το αφορολόγητο όριο, το τέλος επιτηδεύματος, ο ακατάσχετος λογαριασμός και ο νέος πτωχευτικός. Επίσης προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω της υγειονομικής κρίσης και του τρόπου διαχείρισής της καθώς και η ανάγκη ουσιαστικών μέτρων στήριξης, ενίσχυσης και επιδότησης (Προγράμματα ΕΣΠΑ, Περιφέρειας, επιδότηση ενοικίων κλπ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για προβλήματα της πόλης και της περιοχής όπως το κυκλοφοριακό, η εικόνα της πόλης και η τήρηση της νομιμότητας στο υπαίθριο εμπόριο.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε ταύτιση απόψεων και θέσεων.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω στενή συνεργασία και συντονισμός των δράσεων και των πρωτοβουλιών, των δύο μαζικών και ιστορικών Συλλόγων της πόλης μας,  με στόχο την υπεράσπιση της δοκιμαζόμενης από την μακροχρόνια οικονομική και υγειονομική κρίση τοπικής μικρομεσαίας επιχείρησης και την προβολή της πόλης και της περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προσέλκυση επισκεπτών.

Από την πλευρά του ΕΕΣΠ παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μακρής, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Τηλιγάδης ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Σολωμός, ο Ταμίας κ. Κωνσταντάτος και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νικολακόπουλος. Από τον ΣΚΕΑΝΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος και  ο Γενικός Γραμματέας κ. Λιόλιος.