Νέα ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στον 30χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, και στον συνήγορό του εξέδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτή ο κ. Κούγιας υπενθυμίζει ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αγνόησε τους ισχυρισμούς περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας του δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Έτσι εκτός από ισόβια, το ΜΟΔ Αθηνών, όπως τονίζει ο κ. Κούγιας «οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».

Η ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρει συγκεκριμένα: «Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».