Πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας το βράδυ της Τετάρτης, στη συγκέντρωση που έγινε από όσους διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και των εμβολίων.

Η κινητοποίηση στην αρχή δεν είχε κόσμο όμως από τις 8 το βράδυ και μετά η πλατεία ξεκίνησε να γεμίζει. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου, ενώ αναφέρονταν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μιλούσαν για «χούντα».

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ξεχώρισαν οι ελληνικές σημαίες για ακόμα μία φορά, οι σταυροί, τα πανό για τις αποφάσεις της εκκλησίας και του κράτους, ενώ η κορύφωση της κινητοποίησης έγινε με την πορεία που ακολούθησε στην οποία πήραν μέρος γύρω στα 500 άτομα, αφού αρκετοί από αυτούς είχαν αποχωρήσει στο μεσοδιάστημα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας ήταν τα συνθήματα που φώναζαν, ενώ για ακόμα μία φορά μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, απλώνοντας την γαλανόλευκη. Πριν από την πορεία έψαλλαν στην πλατεία Γεωργίου τον Ακάθιστο Ύμνο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κινητοποίηση έγινε υπό το βλέμμα της αστυνομίας αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι στο πρώην Παράρτημα οι αντιεξουσιαστές έκαναν τη δική τους συγκέντρωση και ετοιμάζονταν για να κάνουν τη δική τους πορεία προς την πλατεία Γεωργίου, με ότι αυτό μπορεί να σήμαινε για τον φόβο επεισοδίων.

Τελικά, ευτυχώς δεν υπήρξαν παρατράγουδα, ούτε και επεισόδια. Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες φορούσαν μάσκα, όχι στο πρόσωπο, αλλά κρεμασμένες στο σαγόνι τους, ενώ όπως φάνηκε θα υπάρξουν και νέες παρόμοιες κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.