Σε μια νέα αποκάλυψη προέβη η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας ότι «ένας πολύ μεγάλος αθλητής, Ολυμπιονίκης», την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, στα 16 της.

Ήταν αρχές του 2021 όταν η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε την κακοποίησή της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), μιλώντας για ό,τι συνέβη, ενώ μετά από αυτή τη μαρτυρία, ξεκίνησε το ελληνικό «#metoo».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «τα Νέα», σημείωσε πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στα 16 της. «Ναι, από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα».

«Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι, υπόψιν ήταν 100 κιλά, και με κοιτάζει. Του λέω: Τι κάνεις; και μου απάντησε: Έλα τώρα, δεν θέλεις;. Του απάντησα: Όχι. Και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της

Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ», περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της ο οποίος, όπως φανέρωσε, απάντησε ως εξής: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας εξήγησε όμως, πως «φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».