«Η πηγή των Γυναικών», έγινε η αιτία το βράδυ της Τρίτης να μετατραπεί το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε… πηγή αγάπης για τη γυναίκα και προβολής της ευγένειας, της μαχητικότητας, της ζωντάνιας και της ομορφιάς που διακρίνουν το γυναικείο φύλο.

Η ταινία του Ράντου Μιχαλεάνου στην πρεμιέρα της στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο, κέρδισε τις εντυπώσεις και δίκαια έγινε η αιτία, δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου να «γεμίσουν» το χώρο του αίθριου, απολαμβάνοντας ένα έργο το οποίο με «εργαλείο» την κωμωδία περνά πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων. 

 Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης – μόνιμα εγκατεστημένος στη Γαλλία – με «οδηγό» την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη»,  παρουσιάζει στην πέμπτη του ταινία τη Λειλά ως μία μοντέρνα εκδοχή της «Λυσιστράτης» αλλά στο εξωτικό περιβάλλον του Μαρόκου.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του Glynn Speeckaert τονίζει την αντίθεση μεταξύ του ξερού περιβάλλοντος με την άμμο και τα βουνά από τη μία, και τις χυμώδεις γυναίκες με τα έντονα χρώματα από την άλλη, κάνοντας αυτονόητη την «πηγή της ζωής».

Την ταινία προλόγισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη.


Η ταινία

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ’ τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Η Λεϊλά, διεκδικεί με μοναδικό της όπλο τον έρωτα, ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στη ζωή, σήμερα και εν έτη 2012. Στο πλάι της ο σύζυγος της αλλά και η γηραιά χήρα του χωριού που όλοι σέβονται. Ο φρέσκος αέρας της «ξένης» που έρχεται από άλλον τόπο, της δίνει τη δύναμη να εναντιωθεί στα κατεστημένα και τις παρωχημένες αξίες των άγραφων παραδόσεων.

Πρωταγωνιστούν:    Χίαμ Αμπάς, Λεϊλά Μπεχτί, Χαφσιά Χερζί

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο και την Κυριακή 25 Ιουλίου στα Καμίνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.