Η φτώχεια κυριαρχεί στην κοινωνία της Πάτρας και οι καταστάσεις που έχει φέρει η πανδημία έχει κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση για δεκάδες οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα.

Ανάμεσα σε αυτές τις οικογένειες υπάρχουν και αρκετές που εκτός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν και προβλήματα υγείας, με μέλη τους να μην μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους και να είναι ανήμποροι για να φροντίσουν τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ξεπεράσει τις 600 με 700 στον δήμο της Πάτρας, γεγονός που δείχνει την μεγάλη ανάγκη που έχουν αρκετοί συμπολίτες.

Όμως από τις αιτήσεις αυτές που γίνονται δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες αφού η χρηματοδότηση που δίνει η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη της Πάτρας που ταλανίζεται από την φτώχεια και την ανεργία.

Όπως λένε τα στελέχη του Κοινωνικού Οργανισμού που παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα, από τις 800 περίπου αιτήσεις που γίνονται στην Πάτρα, εξυπηρετούνται οι γύρω στα 400 με 450, κατά συνέπεια οι μισές από αυτές είναι στο κενό.

Άρα,  ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών που ζητούν βοήθεια δεν μπορούν να γίνουν δικαιούχοι του προγράμματος, οπότε βρίσκονται στο έλος του Θεού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ποιότητα της ζωής τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός με επιστολές του έχει γνωστοποιήσει αρκετές φορές στα αρμόδια υπουργεία την ανάγκη για ενίσχυση των κονδυλίων, αλλά και σε έμψυχο προσωπικό, όμως τα αιτήματα του δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους και έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του.